Il Nutrimento processes fresh organic vegetables, which it carefully prepares and seasons to give life to traditional Italian recipes. It in fact produces pasta sauces, pestos, vegetables preserved in oil, vegetable patés, flavoured oils using a handmade method so as to conserve their nutritional and organoleptic properties.
Many of the company’s products, which are certified by the Italian Vegetarian Association due to the absence of animal products in their recipes, are guaranteed to be gluten-free and are included in the Italian Celiac Association handbook.
The company also develops private label products, using mainly raw materials grown in Italy and Tuscany, ensuring a short supply chain, a reduced environmental impact and the promotion of Italian organic farming.
//
Il Nutrimento, fondato nel 1990, è un’azienda di produzione con una grande ambizione: portare nelle case il gusto delle antiche ricette mediterranee.
Con questo intento Il Nutrimento propone sughi per pasta, pesti, verdure sott’olio, creme di verdura e patè vegetali, olii e molti altri prodotti che uniscono sapori tradizionali ad un processo produttivo all’avanguardia.
Le ricette de Il Nutrimento prendono spunto dal prezioso e antico ricettario di famiglia, che racchiude numerosi spunti di una tradizione ricercata ancora oggi dai consumatori.
Il Nutrimento utilizza per le sue ricette moltissime materie prime coltivate in Italia e in Toscana, per garantire un filiera più corta, una promozione dell’agricoltura biologica italiana ed un minor impatto ambientale dovuto ai trasporti.